Het Plan

<< terug naar nieuwsoverzicht

Officiele opening van middelbare school op île de Mar
28 oktober 2009

In 2007 heeft Stichting île de Mar samen met de inwoners van het gelijknamige eiland het initiatief genomen om op Île de Mar in Sénégal een middelbare school te gaan bouwen. Nu twee jaar later kunnen we trots zijn op het resultaat.
Op 28 oktober 2009 is de 2e fase van de bouw van het Colège d’Enseignement Moyen (CEM) gerealiseerd conform planning en wordt de school geopend door vertegenwoordigers van de Minister van Onderwijs, Monsieur Kalidou Diallo.

Direct na aanvang in 2007 zijn we gaan bouwen aan een solide netwerk zowel in Sénégal als ook in Nederland. Het netwerk in Sénégal bestaat onder andere uit het Ministerie van Onderwijs in Dakar, l’Inspection Départementale de l’Education de Fatick, l’Inspection d’Académie de Fatick, de leden van de oudervereniging, de chefs de villages van Mar Lodj, Mar Farfaco, Mar Wendjé et Mar Soulou, de directeur van de school, de leraren, de ouders van de leerlingen en de leerlingen zelf.
In Nederland bestaat het netwerk uit het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het NCDO, COS Limburg, de donateurs en sympathisanten van de Stichting île de Mar en de scholen waarmee wordt samengewerkt.

Heel veel dank aan al deze mensen en instanties die hebben geparticipeerd en het mogelijk hebben gemaakt deze school te bouwen!

Foto's bouw 2e fase:

Het feest van het CEM Ile de Mar
Al in juni 2009 is de organisatie van het grote feest gestart. Onder leiding van het Cellule Développement Ile de Mar (CDIM) is de organisatie commissie geïnstalleerd en werden 5 subcommissies benoemd. In deze commissies zijn alle dorpen van het eiland vertegenwoordigd.

De 5 subcommissies zijn:
• Commission protocolaire
• Commission organisation
• Commission finance
• Commission animation
• Commission restauration

Alle organisatorisch zaken werden besproken en tot in detail geregeld. De uitnodiging van de gasten, werving van sponsors en fondsen, rekruteren van vrijwilligers, organisatie van de catering, het feestprogramma, de muziek, zangers en dansers, inrichting van het terrein, logistieke aspecten, enz.

Dit heeft geresulteerd in een prachtig programma met toespraken, muziek, zang en dans en een gezamenlijke maaltijd, een geweldig feest en een onvergetelijke ervaring. Complimenten aan de organisatoren, de commissieleden, de vrijwilligers en alle eilandbewoners.

Foto's openingsfeest!:

Table-bancs
De succesvolle actie van de soroptimisten Wageningen en een bijdrage van de Steunstichting Deurman hebben het mogelijk gemaakt dat het schooljaar 2009 / 2010 kon worden gestart met 200 nieuwe schoolbanken, voldoende om alle leerlingen van een goede zitplaats te voorzien.

Foto's Table-bancs:

<< terug naar nieuwsoverzicht